Lid worden van de Ruilkring


Hoe gaat het in zijn werk?

Je meldt per email bij LETS Hengelo ( info@ruilkring-hengelo.nl) dat je lid wilt worden. Vervolgens krijg je een intake en uitleg hoe de ruilkring en het systeem werkt. 

Na betaling van de kosten in euro's krijg je via de webmaster een inlognaam en wachtwoord. Hiermee kun je dan inloggen op de beveiligde omgeving. Transacties, vraag en aanbod zijn hier terug te lezen. 
 

Wat kost het?

Je betaalt 1 euro per maand om de weinige kosten te dekken die niet met Noabers te betalen zijn. Als starter krijg je een ruim bedrag aan Noabers om mee te beginnen.
Het is belangrijk dat je bij het verlaten van de Ruilkring, om welke reden dan ook, je Noaberstand op NUL zet.


Hoeveel kan ik handelen?

Als lid van de Ruilkring kun je net zoveel en zo vaak handelen als je zelf wilt.
Het is uiteraard niet verstandig om lid te worden en daarna hélemaal niets te doen. Actie is gewenst als je wat wilt.
 

Hoe leer ik mensen kennen om mee te ruilen?

Natuurlijk door op de website te kijken wie wat nodig heeft; wie vraagt iets? Reageer, mail, bel; persoonlijk contact wordt meestal op prijs gesteld. Als je mensen van de Ruilkring hebt leren kennen gaat het ruilen makkelijker.  Om deze reden organiseren we op regelmatig bijeenkomsten, tuinfeesten, wandelingen, picknicks en andere activiteiten. Het ruilen staat hierbij natuurlijk vaak centraal.
Het is ook slim om gelijk te vragen om een dienst als je om iets verlegen zit. Niet zitten afwachten. Dus: hoe actiever jij bent hoe meer resultaat!
 

Doorstromen!

Doorstroming van Noabers is belangrijk. Zorg er zelf voor dat zowel het geven als het ontvangen in evenwicht is.
Sparen heeft geen enkele zin, er is (ook hier) geen rente! Rood staan of tegen de max aan te zitten is juist een stimulans om te handelen. Zo hou je de vaart en de handel erin en blijven Noabers dus beschikbaar voor iedereen in het circuit.
Door het op deze manier te doen voorkom je dat iemand massa's Noabers verzamelt, terwijl een ander niets heeft; we zorgen ervoor dat het blijft stromen.
Dat is een andere manier van denken, maar dat is het idee!